Interessant

Lessen van het paard

Lessen van het paard

Paula van der Geest  (oktober 2019)  BITmagzine.nl

“Als paardeneigenaar wil je je paard graag oefeningen en nieuwe gedragingen leren. Gewoon omdat je dat leukt vindt of omdat je naar een bepaald doel toewerkt. Paarden kunnen ons echter ook een heleboel leren. Ze zijn in sommige dingen zelfs veel beter dan wij. Weet jij wat jouw paard je te vertellen heeft?” Paula van der Geest, gedragstrainer en paardencoach legt uit.”

Lees meer

Moet (paarden) coach een beschermt beroep worden?

Moet (paarden) coach een beschermt beroep worden?

Keulseweg (juli 2019) 

“-Zorgen-
‘moet coach een beschermd beroep worden nu het aantal coaches explosief groeit?’  kopt
Trouw op juli 2019. Bedrijfsartsen en psychologen maken zich in het artikel zorgen over de wildgroei van burn-out coaches:   

“Het is niet zo dat wij een hele beroepsgroep willen afkammen, want er zitten ook goede coaches tussen”, zegt Jolanda Jansen van NIP, de beroepsvereniging voor psychologen.“

Lees meer

The NEXT step

The NEXT step

Keulseweg (april 2019)

“De vraag naar therapie coaching en  met paarden is de afgelopen 10 jaar gegroeid en nog steeds groeiende. En niet alleen de vraag, ook het aanbod is snel groeiende, waarmee het voor de equine assited coach of therapeut steeds belangrijker wordt om kwaliteit te kunnen aantonen en zich te kunnen onderscheiden. Daarnaast stellen de verschillende vergoedende instanties en opdrachtgevers steeds hogere eisen en is er nog de Wkkgz, de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Met al deze ontwikkelingen in ons werkveld is er behoefte aan verdergaande professionalisering.”

Lees meer

Werken met therapiepaarden

Werken met therapiepaarden

Berendsen, E. (winter 2017) Paard&Sport p. 40/43

“‘Paarden oordelen niet’

Paarden worden meer en meer ingezet bij therapieën voor uiteenlopende problematiek. We spraken verschillende mensen over het dankbare en bijzondere werk dat zij met paarden verrichten.”

Lees meer

Dit is waarom je gelukkig wordt van paarden

Dit is waarom je gelukkig wordt van paarden

Isaacson, R.  (december 2017) Happinez

“Je hoeft maar voor een paard te staan en over zijn neus te aaien, of je voelt een rustig gevoel over je heen komen. Hoe kan het toch dat paarden zoveel  doen met mensen?”

Lees meer

Wanneer je als paardenmens ‘je geest open kunt stellen’ voor dit concept, gaat er een hele nieuwe paardenwereld voor je open!

Zet je eerste stap?

PaCo Paard & Coach
Paarden coaching

Ineke van Rijsewijk
Hoolstraat 1 . 5056 PK
Berkel-Enschot  
Gemeente Tilburg

ineke@pacopaardencoach.nl

06-46774499

Behandelovereenkomst
BTW-id 
KVK 68091885

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie.
Bekijk hier informatie over mijn klachtenregeling.

Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode.
Bekijk hier informatie over mijn licentie.